0:00

Doi tineri din Neamţ reţinuţi pentru furtul unui seif cu 40.000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Magistraţii Judecătoriei Bacău au aprobat arestul preventiv pentru 30 de zile, pentru cei doi suspecți. Unul dintre ei este acuzat de furt calificat în timp cel al doilea este acuzat de complicitate la furt.

Știre inițială: Doi tineri nemţeni, în vârstă de 26, respectiv 30 de ani, sunt cercetaţi într-un dosar penal pentru furt calificat, fiind suspecţii principali în furtul unui seif dintr-o societate comercială din Bacău. În interiorul acestuia s-ar fi aflat suma de 40.000 de lei. Furtul a fost sesizat încă din data de 29 aprilie anul acesta, dar abia acum au fost identificaţi presupuşii autori.

Ieri, 16 mai, poliţiştii de investigaţii criminale din Neamţ şi Bacău au efectuat trei precheziţii  domiciliare în locuinţele acestora şi a unui presupus complice din judeţul Neamţ, ocazie cu care au fost ridicate mai multe scule folosite în cadrul loviturii din aprilie.

Doi tineri din Neamţ reţinuţi pentru furtul unui seif cu 40.000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„La percheziții, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care și un autoturism.

În baza mandatelor de aducere, 2 bărbați, de 26 și 30 de ani, au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, pentru cercetări, iar, ulterior, au fost reținuți, pentru 24 de ore.   

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar cei doi bărbați urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propuneri procedurale”, precizează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Doi tineri din Neamţ reţinuţi pentru furtul unui seif cu 40.000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Poliţiştii băcăuani, în baza probelor administrate, i-au reţinut pe cei doi nemţeni pentru 24 de ore în Arestul IPJ Bacău. Astăzi, 17 mai, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău îi va prezenta magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, potrivit informaţiilor furnizate de inspector Măriuca Amariei, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Acțiunea de ieri a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Bacău, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bacău, Poliției Municipiului Roman și Postului de Poliție Gâdinți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Angela Croitoru

Articolul precedentIunie – luna concursurilor de angajare la Spitalul Județean Neamț
Articolul următorAPIA plătește contractele pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal din 2021
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.