O autoutilitară ce circula prin comuna Timişeşti, noaptea, la ora 2, a atras atenţia poliţiştilor de la Secţia Rurală Urecheni, aflați în patrulare în noaptea de 14 spre 15 septembrie. Aceştia au tras maşina pe dreapta, au trecut la verificări și astfel au descoperit mai multe role de cablu telefonic.

În acel moment, şoferul, un tânăr de 19 de ani, din judeţul Iaşi, a vrut să fugă, dar poliţiştii l-au prins şi l-au imobilizat. „Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că cel în cauză, împreună cu un bărbat de 29 de ani, din județul Iași, s-ar fi deplasat în localitatea Păstrăveni, de unde ar fi secționat și sustras aproximativ de 1.800  metri de cablu telefonic. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost recuperat integral de polițiști“, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ. În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Poliției municipiului Pașcani.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru furt calificat şi continuă ancheta pentru a stabili ce au mai furat. Ieri, cei doi tineri au fost duși la instanță cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Târgu Neamț a admis solicitarea și a emis mandat pe 30 de zile.

Angela Croitoru

Articolul precedentPrima localitate din Neamț cu peste 6 la mie rată covid, primii elevi trimiși acasă
Articolul următorDocument esențial de la CNSU privind măsurile aplicate în contextul pandemiei de COVID-19