0:00

ACTUALIZARE: Doi tineri arestați pentru trafic de minori și viol, după acțiunea DIICOT Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Tinerii (unul în vârstă de 19 ani și celălalt de 22 de ani, din comuna Dumbrava Roșie) au reușit s-o seducă pe fată, prin celebra de-acum metodă „lover boy”, și au profitat sexual de ea. Fata a fost obligată să danseze provocator într-un local din Piatra-Neamț, iar pentru asta „iubitul” ei primea băuturi, potrivit anchetatorilor. Celălalt „iubit” s-a transformat în proxenetul acesteia, mai arată procurorul de caz.

La acțiunea de ieri a DIICOT Neamț, la percheziții au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 3 telefoane mobile, un hard și înscrisuri cu valoare probatorie.

Astăzi, 27 august, DIICOT Neamț a dat publicității un comunicat de presă:

La data de 26.08.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamţ au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, viol şi ameninţare.

În fapt, s-a reţinut că unul dintre inculpaţi, prin folosirea metodei „lover-boy”, a ademenit o persoană vătămată minoră, pe care în perioada iulie-august 2021, a exploatat-o în scopuri sexuale, respectiv a transportat-o în mai multe rânduri în incinta unui local din municipiul Piatra-Neamț, ocazie cu care a constrâns-o să danseze îmbrăcată în mod sumar, pentru persoanele din incinta acelui local, acesta primind în schimb băuturi alcoolice.
De asemenea, cel de-al doilea inculpat a constrâns-o pe aceeaşi persoană vătămată minoră să întrețină relații sexuale cu diferite persoane de pe raza județului Neamț.
În noaptea de 04/05 august 2021, după ce anterior au exercitat acte de violență fizică și morală, inculpaţii au întreținut raporturi sexuale prin constrângere cu persoana vătămată minoră.
La data de 26.08.2021 Tribunalul Neamţ a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

****Știre inițială****

În urma acțiunii de ieri a DIICOT Neamț, doi bărbați au fost reținuți și arestați preventiv aseară de Tribunalul Neamț.

Este vorba de Gh.C.S. și A.F.I., acuzați – primul pentru trafic de minori, viol și amenințare, iar al doilea pentru viol și amenințare.

Aceștia au fost audiați toată ziua la sediul DIICOT și ulterior au fost duși la tribunal cu propunere de arestare. Din informațiile noastre, ar fi vorba despre o singură victimă, minoră.

„În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 26.08.2021 până pe data de 24.09.2021 inclusiv, a următorilor inculpați: – S G C, cercetat în dosarul nr. 71 D/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: – trafic de minori (…), viol (…) și amenințare (…). I A F, cercetat în dosarul nr. 71 D/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: – viol (…), amenințare (…), ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 ?i 2 Cod penal. Constată că inculpaţii au fost asistați de apărători aleși. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 26.08.2021, ora 18.10”, potrivit portalului instanței.

ACTUALIZARE: Doi tineri arestați pentru trafic de minori și viol, după acțiunea DIICOT Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

De remarcat că, deși au avut proprii avocați, cei doi suspecți nu au atacat imediat decizia judecătorului, însă mai au timp să uzeze de acest drept.

C.I.

Articolul precedentMisiune dificilă a salvamontiştilor nemţeni
Articolul următorConsiliul Local Piatra Neamț cheltuie 3 milioane lei pentru modernizarea a trei străzi