Ieri, 27 octombrie, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a doi bărbaţi din Huşi, judeţul Vaslui, puşi sub acuzare pentru trafic de droguri de risc (cannabis). Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui şi cei ai DIICOT au propus măsurile preventive pentru cei doi în urma unor percheziţii domiciliare.

„La data de 26.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În fapt, s-a reţinut că, începând cu luna februarie 2021 și până în prezent, inculpaţii, în vârstă de 37 de ani, respectiv 66 de ani, au înființat o cultură de cannabis outdoor și au desfășurat activități de depozitare și vânzare a drogurilor către consumatori de pe raza municipiului Huși, contra sumei de 50 lei doza“, precizează DIICOT.

Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Vaslui împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiul Huși și a unei localitați limitrofe, în urma cărora au fost descoperite și ridicate peste 3.600 de grame cannabis, precum și suma de 6350 lei.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul IPJ Vaslui și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

Angela Croitoru

Articolul precedentFoto. O mână criminală a lăsat o familie fără casă la Ţoleşti
Articolul următorTânăr reţinut ca suspect în mai multe furturi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.