politie-girofarUn bărbat de 66 de ani și soția sa, în vârstă de 64 de ani, din Roman, s-au rătăcit, duminică (6 noiembrie) seara, în pădurea Dealul Mărului, unde se duseseră la cules ghebe. Când au văzut că nu se mai descurcă și s-a întunecat de tot s-au hotărât să sune la 112.

”Imediat au fost constituie echipe de căutare, formate din polițiști, lucrători ISU și reprezentanți ai Ocolului Silvic Horia, care au început căutările”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

”După două ore de căutări, cei doi soți au fost găsiți în pădurea Dealul Mărului, la o distanţă de circa 4 kilometri de DN 15D. Din primele verificări a rezultat faptul că în jurul orei 8:00, cele două persoane s-au deplasat din municipiul Roman în pădurea din comuna Gâdinţi, pentru a culege ghebe, iar în jurul orelor 17:30, din cauza faptului că s-a întunecat, acestea s-au rătăcit în pădure. Persoanele au fost preluate, stabilindu-se că nu au suferit vreo vătămare corporală”.

Pentru că sunt relativ frecvente cazurile de rătăciri în pădure, mai ales în această perioadă când oamenii umblă după bureți și se întunecă foarte devreme, polițiștii îi sfătuiesc pe amatorii de astfel de drumeții să ia cu ei o hartă și o busolă pentru a se putea orienta. Dacă nici așa nu se descurcă, singura variantă care le rămâne este să sune la 112 și să ceară sprijinul poliției sau al jandarmilor montani! (C.M.)

Articolul precedentTot mai mulți elevi olimpici în Neamț
Articolul următorCopil de 10 luni, blocat în mașina mamei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.