Doi polițiști locali din Tîrgu Neamț au fost prinși beți la serviciu, luni seara, 30 aprilie, în timp ce ar fi trebuit să fie vigilenți și să patruleze prin oraș. Ghinonul lor a fost că mașina cu care se deplasau avea o traiectorie care a atras atenția unui echipaj de poliție rutieră. Șoferul a fost testat și, cu această ocazie, s-a stabilit că avea o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, suficient pentru un dosar penal. Celălalt polițist nu a fost testat, însă din datele pe care le-a obținut, ulterior, conducerea Primăriei Tîrgu Neamț, și el era băut.

“Față de astfel de fapte, toleranța noastră este zero. Deja am convocat comisia de disciplină și, după analizarea faptelor se vor lua măsuri, care încep cu avertismentul și pot ajunge până la destituire. Mă refer la cel care avea calitatea de pasager. Cel care era la volan, având deja dosar penal, va fi suspendat pe timpul cercetărilor și apoi, vom vedea. Este surprinzător pentru mine faptul că a făcut o astfel de abatere, pentru că omul are experiență în poliția locală, a fost șef al gardienilor publici, deci știa foarte bine ce reguli există în sistem”, a declarat primarul Daniel Harpa.

Când au discutat cu primarul, ambii polițiști locali au declarat același lucru, și anume că au avut musafiri și au băut înainte de a veni la serviciu. Ei au intrat în tură la ora 14:00 și au fost opriți la ora 21:00. Dacă după 7 ore, șoferul avea o concentrație de 0,46 mg/l, iar alcoolul se elimină din organism în ritmul de 0,15 mg/l pe oră, ar fi interesant de stabilit cam în ce stare era polițistul când s-a urcat la volan să plece în patrulare. (C.M.)