Doi muncitori de la Jiffy Packaging au suferit arsuri în urma unui incendiu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAseară, 6 octombrie, în jurul orei 20:45, într-o hală a fabricii de ambalaje Jiffy Packaging, într-un spaţiu în care erau depozitate deşeuri din procesul de producţie, a izbucnit un incendiu.

Doi bărbați, de 21 și 60 de ani, din Gârcina și Piatra Neamț, angajaţi ai firmei, au suferit arsuri uşoare, primind primul ajutor la faţa locului, de la un echipaj medical SAJ Neamţ şi au fost transportați la UPU Piatra-Neamţ. Bărbatul de 21 de ani avea arsuri de gradul I-II, pe faţă şi palma dreaptă, pe aproximativ 5% din suprafaţa corporală, iar celălalt muncitor s-a ales cu o arsură de gradul I tot la palmă pe aproximativ 6% din suprafaţa corporală.

Firma este cercetată în acest moment de poliţişti şi ITM Neamţ.

„Polițiștii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii incidentului, sub supravegherea unității de parchet competente”, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Fiind vorba despre un accident de muncă cu două victime, ITM Neamţ urmeasă să dispună o serie de măsuri şi/sau sancţiuni în acest caz, după finalizarea anchetei.

Potrivit locotenent Irina Popa, ISU Neamţ, pompierii ajunşi la faţa locului, în urma sesizării prin 112, au constatat că incendiul a fost lichidat cu resurse proprii.

Angela Croitoru

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentUn urs a coborât în orașul Bicaz, RO ALERT transmis locuitorilor
Articolul următorDeputatul Oana Bulai a fost aleasă președintele PSD Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.