După o săptămână de cercetări, polițiștii de la Secția Rurală Ştefan cel Mare au reținut doi minori, în vârstă de 15 ani, ambii din Piatra-Neamț, dar locuitori, fără acte, ai comunei Girov. Ei sunt cercetați pentru tâlhărie calificată, după ce-au atacat și jefuit un bărbat.

”Din cercetările efectuate a reieșit faptul că la data de 12 noiembrie, în timp ce se aflau pe strada Gheorghe Cioată din Girov,  cei doi ar fi deposedat prin violență un localnic de 31 de ani, căruia i-au sustras din portofel aproximativ 600 de euro și 500 de lei”, a declarat agentul Georgiana Moșu, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț.

Agresorii au fost identificați la scurtă vreme, dar având în vedere că ambii sunt minori au fost necesare expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă au discernământ, și abia după aceea au putut fi reținuți. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și înapoiat persoanei vătămate. Astăzi, cei doi minori urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, cu propunere de arestare preventivă. (C.M.)