alde-septembrie-01Cătălin Drăgușanu și Iulian Luca sunt primele două nume de la ALDE care au anunțat, în conferința de presă de astăzi, 9 septembrie, că vizează un post de parlamentar, primul fiind interesat să-și continue cariera de deputat, iar cel de-al doilea aspirând la un fotoliu de senator. Pentru că a vorbit despre selecția candidaților ALDE  pentru alegerile din toamnă, Iulian Luca a fost întrebat de cei din presă ce anume îl recomandă pentru un post de senator.

„Mă recomandă o perioadă de 26 de ani în care m-am implicat în politică, în Partidul Național Liberal, și am avut atribuții în acest sens. Am fost consilier județean, am făcut parte din Comisia Juridică. Mă mai recomandă faptul că m-am înscris în politică din 1990 și m-am înscris din convingere, nu m-am înscris după 10-20 de ani în partidele care au apărut după interesele fiecărui grup. M-am înscris în Partidul Național Liberal din convingere, iar partidul în care mă aflu azi este un partid de sorginte liberală”, a răspuns Iulian Luca.

Răspunzând tot la o întrebare adresată de presă, Iulian Luca a spus că, din punctul său de vedere, primul nume de pe lista propusă de ALDE pentru Senat ar trebui să fie al domniei sale, iar pentru Camera Deputaților cap de afiș ar trebui să fie Ion Asaftei. Cum co-președintele ALDE menționat de Luca nu și-a anunțat oficial intenția de a candida, atenția presei s-a îndreptat asupra actualului deputat ALDE, Cătălin Drăgușanu, mai ales că, în conferința de presă anterioară Iulian Luca ar fi făcut aluzii cu privire la o anumită trădare a lui Drăgușanu față de partid, afirmații pe care astăzi le-a dezmințit, fiind susținut și de co-președintele Asaftei.

„Faptul că ne vedeți astăzi pe toți în conferință de presă demonstrează că ALDE Neamț are capacitatea să estompeze anumite asperități și să-și rezolve problemele interne”, a spus Ion Asaftei.

Chiar dacă nu a spus că s-ar vedea primul pe lista propusă pentru Camera Deputaților, Cătălin Drăgușanu a spus că își dorește să continue cariera politică.

„Singura funcție care mă interesează este cea de deputat. Consider că îndeplinesc criteriile necesare. Cu cine voi face tandem la Senat, rămâne de văzut”, a spus Cătălin Drăgușanu. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentSpitalul Județean Neamț, cu pulsul la pământ: Două luni de așteptare pentru o consultație
Articolul următorPărinți fericiți: DSP Neamț pune școlile la cheltuieli
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.