Trei bărbați au fost reținuți de polițiști, în ziua de 11 octombrie, pentru comiterea a două infracțiuni de furt și una de tâlhărie. Cel mai tânăr dintre ei are 18 ani și este din Roman. El a fost prins abia acum, însă fapta pe care a comis-o datează din ziua de 8 iulie, când a intrat în curtea unui localnic și a furat, de pe o masă, un telefon mobil, în valoare de 750 de lei. Obiectul a fost recuperat, iar autorul furtului urmează să fie dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Tot de furt, însă calificat, nu simplu, este acuzat un bărbat de 33 de ani, din Trifești, care a intrat în anexa casei unui localnic, în noaptea de 4 spre 5 octombrie, și a furat un rotopercutor, un ferăstrău pendular, o drujbă, două maşini de tuns iarba și trei jante din aluminiu, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 11.250 de lei. Și în acest caz, bunurile sustrase au fost recuperate. Astăzi, bărbatul va fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului Roman, în vederea luării unei măsuri preventive.

Al treilea reținut este un tânăr de 29 de ani, din Târgu Neamț, care a făcut scandal la o vulcanizare, după ce un angajat (în vârstă de 53 de ani) a refuzat să-i peticească roțile de la căruță. „În acel moment, tânărul ar fi sustras un cric și două leviere, cu intenția de a părăsi incinta societății, însă a fost surprins de bărbatul din Târgu-Neamț, care a încercat să-l oprească, moment în care a fost lovit cu pumnul în zona feței. La scurt timp, polițiștii au reușit identificarea acestuia, iar bunurile au fost recuperate și înapoiate persoanei vătămate. În urma probării activității infracționale, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamţ. Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, a declarat agentul Georgia Moșu, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț. (C.M.)

Articolul precedentUn bărbat cu coloana ruptă a fugit de la locul accidentului
Articolul următorTânărul care a provocat accidentul mortal de la Bicazu Ardelean, a murit azi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.