Doi bărbaţi şi 6 câini dresaţi, prinşi la trufe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii de la postul comunal din Doljeşti şi pesonalul Ocolului Silvic Roman au prins doi bărbaţi care, cu ajutorul a 6 câini din rasa Lagotto Romangnolo, recoltau trufe.

“În pădurea ’’Durdura’’ din Doljeşti, pădure aflată în administrarea Ocolului Silvic Roman, au fost depistaţi doi bărbaţi din Hunedoara”, se precizează în comunicatul Poliţiei Neamţ. “Cei doi, cu vârste de 42 şi 35 de ani, recoltau trufe fără să deţină autorizaţie”.

Asupra celor doi au fost găsite 4 kg de trufe negre, care au fost confiscate şi predate lucrătorilor silvici. Culegătorii au primit şi amendă, în valoare de 2000 de lei. Cine este tentat să recolteze trufe este bine să citească mai întâi Legea171/2010 R, ca să respecte condiţiile şi, mai ales, să facă diferenţa între cantităţile permise pentru consum propriu şi cele care denota deja intenţia de comercializare.

C.M.

Articolul precedentSalvat de pompieri din balastiera de pe Siret
Articolul următorȘtire actualizată. Accident lângă stadion, 7 victime, două încarcerate. Foto
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

3 COMENTARII

  1. De ani buni mai toate padurile din Neamt sunt rascolite de mafia trufelor, indivizi care castica zeci de mii de euro fraudans practic statul roman. Au masini de teren si caini trsati care coste peste 2-3000 euro . Un kg. de trufe se vinde pe piata neagra ( evazionista ) cu 800 euro. De obicei sunt opriti si cateodata amendati cand incalca teritoriul cuiva ….cuiva de pe aici care are lagaturi stranse cu Romsilva cum e clanul Sandu din Grinties sau chiar lucreaza la Romsilva (…) . Tipic romanesc .

  2. Frustat, neinformat si ranchiunos. Dezinformezi opinia publica, spunand ca un kg de trufe negre costa 800 de euro, cand acestea in realitate se vand pe 20-30 de euro. De ce nu culegi si tu trufe atunci, daca e asa de rentabil? In rest, ce sa spun, voi in Moldova, ati inventat stilul de scos trufele cu sapa, va bateti joc padurile pe care le ,,prăşîţi” ,faceti blaturi cu personalul Romsilva, pe care il asmutiti asupra unor culegatori care recolteaza civilizat, cu caini. Daca te duci la ocoalele silvice pentru a obtine acordul pentru recoltare, acestea nu ti-l acorda, plimbandu-te ca la Braila. Pentru ca …pot! Pentru ca au blaturi cu altii, care culeg linistiti contra spaga la personalul ocolului. Sunteti vai si amar, zau!

  3. frustrat,neinformat ranchiunos nu ar mai avea fericire el și toată sămânță lui de urmași . ăștia au „ars” țara asta din rădăcini.. ei sunt hoții .de aia se tem… să nu li se ia ce au furat toată viața. „HOȚUL strigă. :hoțul..

Comments are closed.