Documentarul „Colectiv-ne priveşte pe toţi” va avea două proiecţii la Piatra Neamţ. Prima dintre acestea se va desfăşura marți, 25 februarie, de la ora 19:30, într-o proiecție unică, în toate cinematografele din rețeaua Cinema City.

Trailer film colectiv

„colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.Din 28 februarie în cinematografe.#colectiv #nepriveștepetoțiMusic by: Shifted

Publicată de colectiv film pe Joi, 30 ianuarie 2020

„«Colectiv» spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește, cu egal interes, autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală”, se menţionează în prezentarea filmului.

A doua proiecţie, în prezența echipei care a realizat documentarul, va fi pe 2 martie, de la ora 19:00, la Cinema Mon Amour. „Momentul Colectiv a fost pentru noi toți o traumă. Orice individ traumatizat devine ușor de manipulat și de mințit. După Colectiv decizia de a face un film prin care să înțeleg mai bine cum funcționează societatea și mai ales relația cetățean-stat, a venit natural. Mi-am îndreptat atenția către presă și, pe parcursul unui an, am putut observa, din interior și în timp real, procesul dramatic al luptei pentru adevăr a jurnaliştilor cu autoritățile statului care, lipsite de orice urmă de umanitate, nu numai că au manipulat opinia publică, dar au și acoperit intenționat corupția din sistemul de sănătate, luând în calcul fără să clipească moartea propriilor cetățeni”, a declarat regizorul Alexandru Nanău. (M. CONSTANTINESCU; FOTO&VIDEO: BAD UNICORN)

Articolul precedentAtenție! Moldova sub cod portocaliu de rafale de 100 km/h
Articolul următorLPS Piatra Neamţ este în elita handbalului şcolar din România
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.