autoritatea electorala permanenta siglaAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, în zilele de 23, 24 și 25 mai, vor avea loc tragerile la sorți computerizate, prin care vor fi desemnați președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

„Potrivit legislației electorale în vigoare, președintele biroului electoral al secției de votare și locțiitorul acestuia sunt desemnați de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunțată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorți computerizată, organizată la nivel județean sau al municipiului București, cel mai târziu cu 10 zile înaintea datei alegerilor locale, pe funcții, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, cu domiciliul sau reședința în județul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reședinței de sediul secției de votare, precum și pe baza criteriului studiilor absolvite.

Precizăm că tragerile la sorți computerizate vor avea loc în prezența președinților birourilor electorale de circumscripție, iar rezultatele acestora vor fi aduse la cunoștință publică prin afișare pe site-ul Autorității Electorale Permanente, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripție și pe site-urile acestora.

Corpul experților electorali este o evidență permanentă a persoanelor care pot deveni președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către AEP. Prevederile privind corpul experților electorali au fost introduse prin Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente și se aplică și la alegerile locale din 5 iunie 2016″, se menţionează în comunicatul citat.

AEP a publicat şi anexa cu programarea ședințelor publice pentru tragerea la sorți a președinților birourilor electorale și a locțiitorilor acestora: ANEXA (pentru vizualizare este necesar Microsoft Office Excel). (ZCH NEWS)

Articolul precedentÎPS Teofan la resfințirea Bisericii „Sf. Haralambie” Târgu-Neamț
Articolul următorAbsolută linişte fotbalistică în Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.