pietricica turism

cnrv cladire

Senatorul PSD Ioan Chelaru spune că a primit mai multe promisiuni de la reprezentanții Guvernului Ponta pentru reabilitarea corpului B al CNRV, însă acestea nu s-au și concretizat. Speranța moare ultima, mai ales că suma necesară pentru restul lucrării de consolidare este de sub un milion de lei, după care, din bugetul local sau fonduri europene, Primăria Roman este dispusă să mai investească de 5 ori mai mult în reabilitarea interioară și exterioară a clădirii și redarea ei către profesori și elevi.

“Corpul B al CNRV este o plagă pentru Roman ce ne macină pe toți, indiferent de ce funcții avem sau din ce partide facem parte. M-am implicat și nu o să renunț. Am promisiuni de la Ministerul Dezvoltării, de la Ministerul Educației și de la secretarul general al Guvernului. Din atâtea locuri, deocamdată nu am obținut decât promisiuni. Nu sunt mulți bani și de aceea spun că în acest an trebuie să-i obținem. Din acest punct de vedere am colaborat foarte bine cu primarul Romanului”, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

În aprilie, consilierii locali au aprobat documentația pentru reabilitarea Corpului B, estimările arătând un necesar de 5,2 milioane de lei. Autoritățile locale au depus un proiect pe fonduri externe prin care bugetul local ar trebui să suporte doar vreo 100.000 de lei. Cel mai “bun an” pentru restaurarea imobilului a fost 2009, când s-au investit bani, însă un an mai târziu nu s-au mai alocat sume. Între timp, autoritățile locale au făcut rost și de o centrală termică, de la administrația din Piatra Neamț, care urma să rezolve problema încălzirii. (C. MATEI)