Cu peste 100 de persoane nou infectate în județul Neamț, în numai două zile, Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț ajunge în postura de a nu mai avea unde să interneze și alți pacienți. Ceea ce era de așteptat, dat fiind numărul tot mai mare de îmbolnăviri. Astăzi, 31 iulie, erau internați 149 de pacienți cu teste pozitive la noul coronvirus, dintre care 7 în ATI. Secția de Boli Infecțioase este plină și jumătate din pavilionul vechi a fost pus la dispoziția pacienților pozitivi și suspecți. Prefectul de Neamț, George Lazăr a confirmat că spitalul județean revine la situația din starea de urgență: „De astăzi, 31 iulie, suntem din nou în situația ca spitalul județean să fie exclusiv Covid, pentru că sunt foarte mulți pacienți pozitivi în județul Neamț”.

Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani este plin, toate cele 56 de paturi disponibile pentru pacienții asimptomatici și cu forme ușoare fiind ocupate.

Din 23 iulie și până astăzi au fost confirmate infectate 222 de persoane.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență  Piatra-Neamț a solicitat astăzi Direcției de Sănătate Publică Neamț să aprobe revenirea la spital exclusiv Covid. Dr. Dan Verzea, managerul spitalului județean a explicat de ce se ajunge, din nou, la această situație, în interviul acordat pentru Mesagerul de Neamț   .

C.I.

Articolul precedentPoliția Neamț a primit 18 autospeciale noi
Articolul următorFocare de COVID-19 în Târgu Neamț, Roznov și Agapia. Situația cazurilor în celelalte localități