Trei din cele 7 centre de vaccinare care mai funcționează în județul Neamț vor fi închise. Săptămâna aceasta, s-au administrat 1.215 doze în județ, cele mai multe la persoane care s-au programat pentru a doua doză (424) și pentru booster (521).

Doar 4 centre de vaccinare vor mai fi deschise în Neamț, din 18 februarie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoar 525 de persoane și-au încheiat schema completă de vaccinare, cu o doză (Johnson&Johnson) sau cu două (Pfizer). Și în Neamț, ca peste tot în țară, se remarcă o scădere a numărului celor care se vaccinează. „Din data de 18 februarie 2022 va fi suspendată activitatea următoarelor centre de vaccinare:  fostul dispensar Uman din Zănești, Școala de artă și meserii din Roznov și centrul din blocul ANL din Bicaz”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Față de 18, câte au fost înființate la început, săptămâna care urmează încă vor mai fi funcționale 7 centre. Pe lângă cele trei de la Roznov, Zănești și Bicaz, sunt cele din Piatra Neamț – cel de la Piața Centrală și cel de la Liceul Economic Administrativ (care are și vaccinul pentru copii), la Roman în cadrul Colegiului Tehnic „Miron Costin” (și aici este flux cu vaccinul pediatric), la Târgu Neamț în sala de sport a Clubului Sportiv și cel la Săvinești din căminul cultural.

Între timp, numărul medicilor care au încheiat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamț și sunt plătiți pentru vaccinare anti Covid a ajuns la 106, față de 90. Echipele mobile au vaccinat săptămâna aceasta 79 de persoane din Văleni și Tazlău, persoane instituționalizate și angajații unui centru rezidențial, precum și persoane nedeplasabile din Piatra-Neamț și Roman. Săptămâna viitoare, echipele mobile vor vaccina pe cei care s-au înscris la primăriile din Săbăoani, Pângărați, Trifești, Tămășeni, Tupilați, dar și în 3 centre rezidențiale.

Până astăzi, în județul Neamț sunt 152.897 persoane vaccinate complet, din care aproape jumătate, mai exact 71.554, sunt din mediul rural, potrivit DSP Neamț. Față de săptămâna trecută (152.372 persoane), numărul celor cu schemă completă a crescut cu 525. După debutul vaccinării copiilor, în județul Neamț sunt 40 de copii cu vârsta între 5 și 11 ani care au fost primit serul pediatric împotriva COVID-19 și nu au fost raportate reacții adverse, se arată în comunicatul DSP Neamț.

C.I.

Articolul precedentL1 FC Botoşani a pierdut cu U Craiova 1948, după un meci disputat
Articolul următorTrafic de persoane prin metoda „lover boy”