0:00

Doar 21 de localități din Neamț sunt în afara scenariului roșu Covid 19, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit raportării de astăzi, 25 ianuarie, a Direcției de Sănătate Publică Neamț, 62 de localități, inclusiv toate orașele și municipiile din județ, au depășit pragul de 3 persoane infectate la mia de locuitori.

Municipiul Piatra Neamţ  este pe primul loc în listă, având cea mai mare rată a infectărilor din judeţ, de 11,97 la mie. Pe locul secund este comuna Pângăraţi, unde incidenţa a ajuns la 11,79. Urmează patru localităţi cu incidenţa cuprinsă între 10 şi 11 la mie, Tarcău, Dumbrava Roşie, Alexandru cel Bun şi Târgu Neamţ şi apoi alte patru localităţi cu o rată cuprinsă între 8 şi 10 la mie.

Municipiul Roman are și el o creștere semnificativă a numărului de cazuri, ajungând la o rată de 7,95 la mie, în timp ce în Bicaz avem 41 de cazuri şi o incidenţă de 5,07 la mie.

Cât priveşte cele 21 de localităţi aflate sub pragul de 3 la mie, jumătate din acestea au o incidenţă de peste 2 la mie şi cealaltă jumătate de peste 1 la mie. Cea mai mică incidenţă este la Poienari, 1,28, unde au fost doar  2 infectări.

Acum un an, pe 25 ianuarie 2021, în judeţul Neamţ erau înregistrate 37 de infectări şi rata de infectare era de doar 1,26 la mie. Astăzi, prin contrast, sunt 236 de noi infectări şi incidenţa la nivelul judeţului Neamţ este de 6,72 la mie.

Angela Croitoru

Articolul precedentDispoziția Primăriei Piatra Neamț privind închiderea circulației în zona pasajului de la Curtea Domnească
Articolul următorPrimăria Piatra Neamț: „Terasele din Piatra-Neamț NU se închid la ora 22!”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.