papagalii fara bilet

Nu ne-o venit să credem, ba ăsta den mijloc o scuipat în sân (metaforic, firește), când ne-o ajuns la urechi, că madam Anton așa-i de supărată pă ea, că și-o dat demisia și din pepededeu, și din consil. Că ea vrea să fie avocată, să-și vadă de treburile de toamnă și să nu mai steie încordată la partid, la șădinți și la câte mai sunt pă politica asta. Acum, noi știm că e bine să mai și verificăm, așa că am întrebat-o direct dacă-i drept că-i supărată. Și-o zis că nu-i. Și tot direct am întrebat-o dacă demisionează. Și-o zis că nu. Cumătru` den dreapta, cu perciunii lăsați slobozi, zice că fum fără foc nu există, așa că ne cugetăm că cine o dat duma asta păroasă știe că una-i să-ți dai demisia și alta să o dea altcineva în locu` tău. Până una alta, transmitem complimente doamnei.

Gingașa și stimata doamnă vice de la cejeu e-n pregătiri estetice pă persoană fizică, că o aflat ea pă canale de surse, că dom` premare de la Bozieni i-o pus gând la vreme de serbare, să o face cetățeană de onoare a obștii. Și dă-i cu manichiuri, coaforuri, modiste, că doar nu se cade să fii la eveniment cu straie purtate de un an și cu făptura nepusă la punct. Ba i-o luat ș-un cadou lui dom` prremare, să ție minte momentu`, adică pregăteală ca de cumătră mare. Acuma, din ce știm noi, dom` premare de la Bozieni e vorba să face onorabil pe altcineva, dar dacă o fi și doamna noastră în zonă, ne gândim că n-o să o lase fără titlu, că nu-i frumos, și nici pă el nu-l încurcă la mers.

Cumătru` den dreapta s-o apucat de fotbăluit, adică se uită la meciuri și mai și joacă la rămășaguri. Și ne zice să mergem să luăm belete și să jucăm unu solist la meciu` lui Ceahlău cu Galațiu, că știe el că s-o vorghit ca fiecare să-și ia punctele. Că decât egal și cu capete sparte, mai bine lejeruț și fără bătăi de cap, că doar n-o să se face găuri în iarbă. Tri puncte la noi și apoi tri puncte la ei, îs mai multe decât două, făcute unu, plus unu peste câteva luni. Acuma, noi nu ne băgăm la treburi cu mingea, că e rotundă, bașca urbea e plină dă experți în domeniu și altele conexe (dame, politică, mecanică cuantică, navomodelism) și nu credem că are sens să ne stricăm penele pe subiecturi care au finale predestinate în faza de predicat. Deci nu jucăm la rămășaguri.

Articolul precedentEPOCA DE PIATRA NEAMȚ
Articolul următorÎntâlnire cu scântei în Consiliul Local Girov