DNA -ul in sediul FC Ceahlaul

Angajații clubului FC Ceahlăul care au încercat să intre în cadrul sediului administrativ al clubului pietrean, marți dimineață, au avut parte de o surpriză. Paznicul de la poartă le sugera tuturor să plece, pentru că ”doi de la DNA sunt în control”.

În sediu, Iulian Boghian, directorul de marketing al clubului pietrean și Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație, nu au vrut, inițial, să ofere informații, mulțumindu-se să spună că ”sunt doi de la DNA. Vorbim mai târziu”. Angajații clubului au scos din parcare mașinile lui Viorel Măstăcăneanu și Iulian Boghian, astfel că, dacă cineva ar fi avut curiozitatea să se uite după cei doi șefi ai clubului, ar fi avut impresia că aceștia nu mai sunt acolo, neavând mașinile parcate la loc vizibil.

Viorel Mastacaneanu

Măstăcăneanu: ”Mă duc la o licitație și mă întorc mai pe seară”

În jurul orei 13.30, Viorel Măstăcăneanu a oferit detalii presei: ”Avem un control din partea DNA-ului. Sunt veniți doi comisari, unul de la Bacău și unul de la București. Obiectul controlului este verificarea contractelor de publicitate și de sponsorizare și a contractelor de asociere, deci, practic, a banilor intrați în club și cum s-au cheltuit”. Oficialul FC Ceahlăului a fost relaxat în timpul declarațiilor, ba chiar glumeț: ”Nu am nicio emoție. Perioada verificată este din 2008 și până astăzi. Nu am fost anunțat de acest contol, m-am trezit cu cei doi dimineață la club. Probabil că se fac controale și la alte cluburi din țară. Fac copii după toate contractele. Ni s-a terminat și tonerul”.

„Suntem acoperiți din toate punctele de vedere. Am mai avut un astfel de control, când ni s-a cerut perioada 2005-2007 și am trimis câteva portbagaje de hârtii la București. Atunci, ca și acum, bănuiesc că la bază sunt anumite conflicte politice dintre anumite persoane”, a mai spus Viorel Măstăcăneanu, înainte de a părăsi sediul administrativ al FC Ceahlăul.

Întrebat de ce el pleacă, iar oficialii DNA rămân, președintele CA al clubului pietrean a precizat că s-a… învoit: ”Eu am puțină treabă, mă duc la o licitație și mă întorc mai pe seară. Sunt la dispoziția lor, pentru că văd că în ziua de astăzi controalele nu se mai anunță”.

Cristi SOROCEANU

stefangh

Gheorghe Ștefan: ”Sunt doar președintele de onoare”

Gheorghe Ștefan a reiterat faptul că nu are nicio implicare în cadrul clubului de fotbal pietrean, deoarece este ”doar președinte de onoare”. ”Sunați-i pe cei de la club”, a fost mesajul scurt al lui Pinalti.

Articolul precedentDNA: Suspiciuni de corupție asupra unor persoane cu funcții publice din Primăria Piatra Neamț
Articolul următorLecție de necomunicare în moment de criza la Primăria Piatra Neamț