DNA: Poliţist reţinut pentru luare de mită, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DNA Suceava au dispus, marţi, 19 ianuarie, reţinerea pentru 24 de ore a unui ofiţer de poliţie judiciară acuzat de fapte de corupţie, potrivit unui comunicat de presă.

Florin Vasile Popescu, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul de Investigații Criminale, este acuzat de „săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită (2 infracțiuni), trafic de influență. De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 19.01.2016, față de inculpatul Ovidiu Stănescu, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență”, conform comunicatului citat.

„În perioada 30.04.2015 – 11.12.2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul inspectoratului de poliție județean Suceava – Serviciul de Investigații Criminale, cu intenție, a pretins, direct și pentru sine, de la o persoană, suma de 1.000 euro și a primit printr-un intermediar suma de 500 euro. Aceste sume de bani au fost pretinse și primite de către ofițerul de poliție în schimbul unui pretins ajutor pe care acesta l-ar fi acordat persoanei respective, ce a avut calitatea de suspect într-un dosar penal în care inculpatul desfășurase acte de urmărire penală. În perioada octombrie 2015 – 18 noiembrie 2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, în aceeași calitate, cu intenție, a pretins, în mod direct și pentru sine, de la inculpatul Stănescu Ovidiu suma de 500 de euro, din care a primit efectiv 300 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Suceava – Secția Penală, învestit cu soluționarea unei cauze penale care privea o rudă a cumpărătorului de influență, trimisă în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor. De asemenea, inculpatul Popescu Florin Vasile a promis că îl va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a două persoane, să adopte o soluție favorabilă în acea cauză, respectiv să dispună punerea în libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsă mai blândă. Ulterior pronunțării condamnării în primă instanță la o pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare, inculpatul Popescu Florin Vasile a pretins, în mod repetat și la date diferite, sume de bani de la inculpatul Stănescu Ovidiu, sub pretextul că pedeapsa a fost aplicată în cuantum redus ca urmare a intervențiilor făcute pe lângă magistratul respectiv.
În același context, la data de 19 ianuarie 2016, inculpatul Popescu Florin Vasile a fost depistat în flagrant de către organele de urmărire penală în timp ce primea suma de 700 de lei de la inculpatul Stănescu Ovidiu”, se precizează în ordonanţele emise de procurori.

Florin Vasile Popescu urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava, astăzi, 20 ianuarie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și din partea SIPI Suceava. (ZCH NEWS)

Articolul precedent6 incendii în 10 ore
Articolul următorDin februarie, o nouă expoziţie Gheorghe Vadana
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.