DNA: Poliţist cercetat pentru trafic de influenţă, ZCH NEWS - sursa ta de informații
DNA SUCEAVA

Procurorii DNA Suceava l-au reţinut, marţi, 31 mai, pe şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Fălticeni.

Comisarul-şef Cristinel Vasile Miron este acuzat de „trafic de influenţă”, potrivit unui comunicat al DNA.

În acelaşi caz, procurorii anticorupție îl cercetează sub control judiciar (pentru o perioadă de 60 de zile) pe Florin Marius Curcă, care este acuzat de „cumpărare de influenţă”.

„În cursul lunii martie 2016, inculpatul Miron Cristinel Vasile, în calitate de şef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a pretins şi primit suma de 500 de euro şi foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 160 de lei, de la inculpatul Curcă Florin Marius, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava şi îi va determina pe aceştia să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă. Totodată, inculpatul Miron Cristinel Vasile a acceptat și promisiunea inculpatului Curcă Florin Marius de remitere a sumei suplimentare de 2.000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluționat favorabil”, potrivit comunicatului citat.

Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legiști a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistenţele lui Florin Marius Curcă, Cristinel Vasile Miron i-a restituit cei 500 de euro, în mai multe tranşe. (ZCH NEWS)

Articolul precedentProba practică pentru permisul de conducere la Neamț
Articolul următorProgram prelungit la Buletine în această săptămână
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.