dna holuriProcurorii DNA (serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari) au reținut, pentru 24 de ore, vineri, 26 august, un militar din Câmpulung Moldovenesc, pe care îl acuză de „săvârșirea a 6 infracțiuni de trafic de influență”, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Despre Marius Smadici, plutonier adjunct în cadrul UM 02541 Câmpulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selecție și Orientare), procurorii DNA spun că „în perioada martie – iunie 2016, a pretins și primit de la 6 persoane sume cuprinse între 500 și 1.600 de euro, pentru a le facilita acestora trecerea testului psihologic, probă eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau să o susțină la UM 02541 Câmpulung Moldovenesc în vederea angajării în cadrul MApN ca soldat gradat profesionist, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra membrilor comisiei de examinare”.

Procurorii au probat că militarul i-a ajutat pe candidați prin punerea la dispoziție a variantelor de teste psihologice cu o zi înainte de susținerea testului psihologic eliminatoriu. Toți cei 6 candidați care au susținut testul psihologic în acest mod au fost admiși.

„În cazul pretinderii și primirii sumei de 1.600 de euro de la unul din cei 6 candidați, inculpatul Smadici Marius a lăsat să se înțeleagă că are influență și asupra comisiei de examinare în cadrul probei sportive eliminatorii, ce urma a fi dată de către persoana respectivă. Astfel, inculpatul l-a condus pe candidat în incinta unității militare, unde a doua zi urma să fie susținută proba sportivă, arătându-i în ce va consta efectiv proba sportivă și lăsându-l să se pregătească pe traseul respectiv. A doua zi, în urma susținerii testării sportive, candidatul a fost declarat admis”, se mai precizează în rechizitoriu.

Pe 26 august, Marius Smadici  va fi prezentat Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLIGA A II-A: Foresta Suceava, dublu sau nimic!
Articolul următorMaşină furată-n Neamţ descoperită în judeţul Bacău!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.