ACTUALIZARE Gheorghe Nichita, reţinut de DNA în dosarul lui Tiberiu Urdăreanu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Procurorii DNA i-au reținut joi seara pe Tiberiu Urdăreanu, președinte al grupului de firme UTI, pentru dare de mită, și pe Gheorghe Nichita, primar al municipiului Iași, pentru luare de mită, urmând a fi prezentați vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În dosar, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile față de Iulius Gabriel Mardarasevici, director SC Information Business Consulting SRL (IBC) pentru dare de mită.

De asemenea, DNA a dispus controlul judiciar pentru 60 de zile față de Mihail Tănăsescu, vicepreședinte al grupului de firme UTI, pentru dare de mită.

„În august 2013, în contextul implementării proiectului Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iași, care privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și scăderea gradului de poluare, finanțat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, în calitate de primar, a pretins și primit de la ceilalți inculpați mai multe foloase necuvenite pentru a agrea câștigarea licitației de către asocierea UTI — IBC și semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum și pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiții”, precizează DNA. (ZCH NEWS)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Gheorghe Nichita, primarul suspendat al municipiului Iași, este vizat în dosarul în care procurorii DNA l-au reţinut, joi seară (29 octombrie), pe Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI.

Potrivit unor surse judiciare, citate de „Ziarul de Iaşi”, Nichita ar fi pretins de la omul de afaceri un procent de 10% din contractul derulat de Primăria Iași cu privire la managementul traficului rutier.

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, a fost reținut joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. El a ieșit încătușat de la DNA, primind mandat de reținere pentru 24 de ore. UTI Grup a anunțat anterior, printr-un comunicat de presă, că a pus la dispoziția organelor de cercetare toate documentele solicitate.

„Domnului Tiberiu Urdăreanu i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în legătură cu presupuse acte de corupție. Societatea UTI Grup a pus la dispoziția organelor de cercetare toate documentele solicitate și va colabora în continuare, în mod prompt și transparent, cu autoritățile în vederea stabilirii adevărului, furnizând orice informație este solicitată de organele de anchetă”, se menționa în comunicat.

Reprezentații grupului precizau că nu vor comenta „în acest moment” informațiile care circulă în media, subliniind că punerea în mișcare a acțiunii penale nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. „Ne limităm în a nu comenta, în acest moment, informațiile care circulă în media. Facem precizarea că, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, punerea în mișcare a acțiunii penale nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arăta în comunicatul citat.

Primarul suspendat al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost reţinut, în luna mai, de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat că a pus Poliţia Locală să-i fileze amanta. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMassone şi-a amintit că e jupân şi schimbă antrenorul!
Articolul următorACTUALIZARE Circulaţie reluată pe DN2 Adjud – Bacău Accident cu 6 maşini
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.