pietricica turism

dna 02Ioan Bocancea, asociat unic și administrator al SC Ferma Bio Ecologic SRL, şi Elena Bocancea, asociat și administrator al Sc Bio Ecologic SRL, au fost trimişi în judecată de DNA Bacău pentru „folosire sau prezentare cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”. Odată cu cei doi administratori vor răspunde în faţa instanţei şi firmele incriminate.

„În perioada 2011 – 2013, inculpați Bocancea Ioan și Bocancea Elena, în calitate de administratori ai celor două societăți comerciale menționate mai sus, au depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Neamț, documente false (contracte de arendare fictive, adeverințe eliberate de Primăria comunei Girov, județ Neamț și tabele centralizatoare ale contractelor de arendă neconforme cu realitatea, etc.), în baza cărora au solicitat sprijin financiar nerambursabil și au primit, în cadrul schemelor de plată unice pe suprafață, suma totală de 157.964,77 lei”, se arată în rechizitoriu.

„În perioada 2008-2010, inculpata Bocancea Elena, în aceeași calitate și procedând în aceeași manieră, a încasat în mod injust de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Neamț suma de 183.820,85 lei”.

În dosarul, care a intrat pe rolul Tribunalului Neamţ, APIA s-a constituit parte civilă cu suma de 341.785,28 lei. Totodată, s-a dispus poprirea veniturilor lui Ioan Bocancea până la concurența sumei de 111.762,97 lei. (C. MIRCEA)