dnaLa Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Neamț, oamenii de la Direcția Națională Anticorupție par să fie așteptați din clipă în clipă. Mai ales de cei care au înțeles că episodul transferurilor ilegale de la Neamț seamănă izbitor de mult cu cel care s-a derulat la nivelul IȘJ Suceava. Pentru că, la începutul lunii septembrie, DNA Suceava a început urmărirea penală „in rem” în cazul a peste 300 de transferuri de elevi, aprobate de IȘJ Suceava fără a respecta metodologiile. Sesizările au fost făcute de Corpul de Control al Ministerului Educației care a descoperit neregulile. Cercetările sunt făcute sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Pe aceeași linie, reprezentanții Corpului de Control care au dezgropat scheletele din debaraua IȘJ Neamț ar fi trebuit ca până la această oră să trimită o înștiințare cam la fel la DNA, schimbând numele județului Suceava cu Neamț, în rest, conform tradiției guvernamentale, ar fi fost suficient un copy-paste. Tot ca o analogie între IȘJ Suceava și IȘJ Neamț, președinta comisiei care a participat și asistat la transferurile ilegale și-a pierdut fotolilul de inspector școlar general adjunct. Rămâne de văzut dacă același lucru se va întâmpla și la Neamț, unde se știe că se ajunge mult mai greu la lezarea autorității șefilor. (M. TEODOROF)

Comunicatul ISJ Neamț întărește ideea că nu se va afla adevărul decât dacă va cerceta o instituție neutră. Iată o mostră de comunicat care nu face decât să ascundă gunoiul sub preș.

https://zch.ro/wp-content/uploads/2015/10/comunicat.pdf

Articolul precedentANM: Vin ninsorile!
Articolul următorCursuri de engleză şi germană la Biblioteca “Kirileanu”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. ISJ- urile trebuiesc desființate. Din moment ce există A.R.A.C.I.P , care verifică o dată la cinci ani instituțiile școlare și le dă acreditare ce rol mai are acest inspectorat ?. E o structură parazitară care se ocupă de: traficarea posturilor și catedrelor, negocierea salariilor de merit ( multe sunt aranjamente între inspectori și preferații lor ), implicarea în proiecte de formare a cadrelor didactice, unde mulți inspectori sunt formatori și câștigă bani mulți iar beneficiare n-au ce învăța, scoaterea la mezat a funcțiilor de directori, transferuri ilegale ale elevilor și lista ar putea continua. Când vin în școli și stresează oamenii cerându-le lucruri pe care ei nu le-au făcut când erau la catedre se erijează în monumente de competență și corectitudine. Mi-e greață…..

Comments are closed.