O femeie de Iași a pretins de la mai multe persoane, timp de 8 ani, în perioada 2008-2016, sume de bani cuprinse între 400 și 9.000 de lei pentru a-și exercita o presupusă influență asupra Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Iași. În total ea a primit suma de 90.190 lei.

Banii au fost dați pentru a obține certificate și indemnizații de încadrare în grad de handicap, de care, în mod normal, persoanele respective nu ar fi beneficiat.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA)– Serviciul teritorial Iași au trimis-o în judecată, în baza acordului de recunoaștere a vinovăției pe care femeia l-a dat.

„În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– doi ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de doi ani și interzicerea pe o perioadă de un an, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat”, precizează DNA.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Iași.

Angela Croitoru

Articolul precedentIncendiu într-o magazie la Roman
Articolul următorUn student marocan și prietena lui uciși cu sânge rece
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.