O femeie, Gabriela M., din Piatra Neamț, al cărei soț tocmai a fost confirmat pozitiv la infecția cu coronavirus, răbufnește într-o postare pe o rețea de socializare cu un tir de întrebări la adresa sistemului de reguli pe care nu le înțelege. Femeia împreună cu copilul și mama ei stau de câteva zile în izolare, acasă, alături de soțul acum pozitiv și nu înțelege de ce trebuie să aștepte să aibă simtpome pentru a fi testată. Nu suntem noi în măsură să spunem de ce atunci când apar simptomele este relativ târziu pentru posibilitatea de vindecare și recuperare. Ori de ce persoanele fără simptome sunt la fel de periculoase ca cele cu simptome, care transmit noul coronavirus. Sau de ce testarea largă a redus contaminarea în masă. Redăm integral ceea ce are acest om de spus, mai ales că soțul doamnei este asistent medical de ambulanță și, spune soția lui, a fost infectat în timpul serviciului. În instituție cu siguranță și alți colegi stau cu sufletul la gură:

Să îmi explice și mie cineva, cum se poate ca, după ce ne-au izolat în aceeași casă o săptămână, soțul meu intrând în contact direct cu un pacient confirmat pozitiv COVID-19, în momentul de față decedat) astăzi să îi iasă și lui testul POZITIV și solicitând teste pentru noi, cei care am stat forțat cu el în casă, să ni se răspundă că procedura nu prevede asta 😡🤬

Domnilor de la DSP, copilul meu de 4 ani a dormit cu el în fiecare seară! Nu a luat virusul la piață sau la plimbare prin oraș, L-A LUAT ÎN TIMPUL SERVICIULUI!!!!

NOI AM RESPECTAT REGULILE IMPUSE DE DUMNEAVOASTRă, AM STAT ÎN CASĂ!!!!!

Nu e vina noastră că pacientul a fost inconștient și nu a declarat, nu e vina noastră că nu l-ați luat în izolare ci l-ați lăsat acasă!

Cu noi în casă stă mama mea care are 62 ani, nici ea nu are nicio vină că sistemul nu funcționează!

Îmi spuneți că dacă apar simptome la noi să sunăm și atunci ne recoltați? Vi se pare normal, aveți copii acasă?

Dacă așa procedați cu toate cadrele medicale, să vedem cum o să vă fie când vor fi infectați din familia dumneavoastră și o să sunați la 112. Nu or să poată veni, VOR FI BOLNAVI CU TOȚII!!!

VREAU TESTE PENTRU NOI, cei care am intrat încontact direct cu el, fiind în izolarea la domiciliu impusă de dumneavoastră!!!!”.

(C.I.)

Articolul precedentDOCUMENT Cum se acordă certificatele de situaţii de urgenţă operatorilor economici
Articolul următorŞTIRI OFICIALE: A fost actualizat modelul declarației pe propria răspundere