0:00

Dispar inspectoratele școlare, apar direcții județene de învățământ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNoua lege a Educației va fi pusă în dezbatere publică de mâine, 13 iulie și după 1 septembrie ar urma să fie trimisă în Parlament, după adoptarea de Guvern. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a dat detalii în conferința de presă.

Inspectoratele școlare se desființează și se comasează cu Centrele județene de resurse și asistență educațională CJRAE, urmând să formeze o singură instituție ce va funcționa ca direcție județeană – este una din noutățile ce apar în proiectul de lege și prezentată pe scurt de ministrul Cîmpeanu. Noile atribuții au fost prezentate schematic astăzi:

Dispar inspectoratele școlare, apar direcții județene de învățământ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

Sunt două proiecte de lege – una pentru învățământul preuniversitar și cealaltă pentru învățământul universitar – care modifică actuala lege a Educației din 2011. „Ministerul Educației este cel care își asumă cele două proiecte de lege care începând cu ziua de mâine, 13 iulie, vor fi lansate în consultare publică pentru o perioadă de 35 de zile până pe data de 17 august, perioadă în care așteptăm opinii din partea tuturor celor interesați”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Inspecția va fi asigurată de un nou organism ce se va înființa – Autoritatea Națională pentru Insepcție Școlară și Asigurarea Calității – care va avea următoarele atribuții:

Dispar inspectoratele școlare, apar direcții județene de învățământ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Întreaga structură a învățământului ar urma să se modifice, conform principiilor din programul „România Educată”, a mai spus ministrul Educației.

Dispar inspectoratele școlare, apar direcții județene de învățământ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pe parte de evaluări și curriculum, ar urma să apară „Centrul National pentru Curriculum și Evaluare, la 12 luni de la adoptarea prezentei legi, va realiza o bancă unică de instrumente de evaluare”, potrivit sursei citate.

C.I.

Articolul precedentCostel Alexe, președintele CJ Iași, trimis în judecată de DNA în al doilea dosar
Articolul următorComunicat important: încep lucrările pe strada Dimitrie Leonida