Prefectul George Lazăr şi primarul Gheorghe Oniga au purtat discuţii miercuri, 26 februarie, pe tema drumurilor forestiere din comuna Bicaz Chei, la ministerul Mediului, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Neamţ. Cele două întrevederi au fost cu ministrul secretar de stat Gelu Puiu și cu ministrul Costel Alexe.

“Motivul acestei vizite are principal scop rezolvarea problemei drumurilor forestiere din comunei Bicaz Chei. Acestă unitate teritorial-administrativă se confruntă, de foarte mulți ani, cu imposibilitatea clasificării drumurile forestiere de pe raza acestei localități în drumuri comunale, pentru a intra în administrarea primăriei să poată fi modernizate. Domnul primar Gheorghe Oniga solicită de foarte mult timp rezolvarea acestei probleme și, din păcate, până în prezent, nu a găsit deschiderea necesară la instituțiile centrale pentru că transformarea acestor drumuri presupune hotărâre de guvern, având ca inițiator Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor”, menţionează sursa citată.

“Am încredere că domnul ministru Costel Alexe va gestiona această problemă cu celeritate şi va găsi o cale de rezolvare pentru că vorbim de un interes legitim pe care îl aducem în sprijinul comunității Bicaz Chei. Îi mulțumesc totodată domnului ministru pentru gestionarea acestei situații și pentru că ne-a primit în vederea expunerii acestor aspecte. Pe de altă parte, apreciez abordarea și implicarea domnului ministru pentru deschidere, care s-a dovedit întotdeuna un prieten al județului Neamț, și ori de câte ori s-a apelat la domnia sa în calitate de ministru a răspuns pozitiv și a tratat lucrurile cu maximă seriozitate”, a declarat prefectul George Lazăr. Primarul Gheorghe Oniga a apreciat deschiderea și implicarea prefectului în realizarea acestui demers.

În cadrul acestor întrevederi, s-a mai discutat despre oportunitatea unei vizite a ministrului Costel Alexe în Neamț, existând şi o promisiune în acest sens. În Neamț, sunt foarte multe probleme care necesită o gestionare urgentă și intră în sfera de competență a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor: zona de legislație silvică, investiții în zona Apelor Române, lucrări de amenajare pentru albiile râurilor, corectarea torenților sau diminuarea efectelor inundațiilor din anii precedenți. (ZCH NEWS)