Deși anchetatorii nu au o altă explicație despre dispariția profesorului Ioan Pîcu (63 de ani) decât suicidul, mai ales că mașina lui a fost găsită în apropierea Lacului Izvoru Muntelui, mai nimeni din comunitate nu crede că fostul director al Liceului Borca ar fi recurs la un asemenea gest.

Directorul Liceului Borca: ”Aștept o veste bună despre dl. Pîcu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProfesorul Vasile Amariei, actualul director al instituției de învățământ, ne-a declat că speră din tot sufletul să nu fie așa: ”Aștept o veste bună despre dl. Pîcu. Nu pot concepe așa ceva! Mintea mi-o ia în toate direcțiile, numai în asta nu! Este un om puternic, nu-și arată vârsta, cu un tonus foarte bun, un luptător care radiază încredere și energie. Mi-e imposibil să vorbesc despre el la trecut. Ultima oară când ne-am întâlnit era la fel ca întotdeauna și nu a spus vreo secundă că ar avea vreo problemă. De când am auzit, am vrut să mă duc să vorbesc cu doamna, dar n-am putut, pur și simplu”.

Astăzi este a treia zi când profesorul Ioan Pîcu este căutat de pompieri în lac. În paralel, s-au făcut verificări și pe uscat, în zona de pădure din apropierea locului unde a fost găsită mașina. Autoturismul a fost examinat, însă nu s-a găsit niciun bilet de adio.

Profesorul Ioan Pîcu și soția sa au făcut una din cele mai bune echipe la catedra de sport a Liceului ”Mihail Sadoveanu” Borca și au obținut rezultate importante, de-a lungul anilor, la nivel național, la handbal și la schi. În perioada 2001-2008, profesorul Pîcu a deținut funcția de director al liceului. (C.M.)

Articolul precedentExpoziţie Lipa Nathanson la Sinagoga Piatra Neamţ
Articolul următorDeşi este în regulă, Viking Travel Piatra Neamţ, lăsată eronat „fără licenţă„ de ANT!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.