Deși anchetatorii nu au o altă explicație despre dispariția profesorului Ioan Pîcu (63 de ani) decât suicidul, mai ales că mașina lui a fost găsită în apropierea Lacului Izvoru Muntelui, mai nimeni din comunitate nu crede că fostul director al Liceului Borca ar fi recurs la un asemenea gest.

vasile-amarieiProfesorul Vasile Amariei, actualul director al instituției de învățământ, ne-a declat că speră din tot sufletul să nu fie așa: ”Aștept o veste bună despre dl. Pîcu. Nu pot concepe așa ceva! Mintea mi-o ia în toate direcțiile, numai în asta nu! Este un om puternic, nu-și arată vârsta, cu un tonus foarte bun, un luptător care radiază încredere și energie. Mi-e imposibil să vorbesc despre el la trecut. Ultima oară când ne-am întâlnit era la fel ca întotdeauna și nu a spus vreo secundă că ar avea vreo problemă. De când am auzit, am vrut să mă duc să vorbesc cu doamna, dar n-am putut, pur și simplu”.

Astăzi este a treia zi când profesorul Ioan Pîcu este căutat de pompieri în lac. În paralel, s-au făcut verificări și pe uscat, în zona de pădure din apropierea locului unde a fost găsită mașina. Autoturismul a fost examinat, însă nu s-a găsit niciun bilet de adio.

Profesorul Ioan Pîcu și soția sa au făcut una din cele mai bune echipe la catedra de sport a Liceului ”Mihail Sadoveanu” Borca și au obținut rezultate importante, de-a lungul anilor, la nivel național, la handbal și la schi. În perioada 2001-2008, profesorul Pîcu a deținut funcția de director al liceului. (C.M.)