reclama autocenter

Cazul Cristinei Păvăluță, directoarea DGASPC Neamț, declarată incompatibilă pentru că, simultan cu funcția de la instituția județeană, a ocupat-o și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al SC Parking SA, a intrat într-o nouă etapă.

Cu decizia definitivă de la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu un raport de comisiei de disciplină constituită la Consiliul Județean Neamț în același sens cu decizia instanțelor, executivul a promovat un proiect de hotărâre privind sancționarea celei în cauză. Potrivit proiectului, consilierii erau chemați să voteze destituirea doamnei Păvăluță din funcția publică, făcându-se trimitere la toate documentele amintite deja.

Surpriza, pentru cei care nu cunosc jocurile de interese din subteranele Consiliului Județean, a venit la momentul discuțiilor și la votul secret. Consilierul liberal Mihai Stoica a cerut explicații, că de ce trebuie scoasă castana fierbinte cu votul consilierilor, dl. Florin Hopșa a cerut un raport comparativ cu cazul consilierului Baciu, și el declarat incompatibil, cu hotărâre definitivă a instanței, pentru ca, la momentul votului, cei 14 liberali să nu participe. O decizie cel puțin surprinzătoare, chiar și din perspectiva jocului politic, care a echivalat cu picarea proiectului, deoarece era previzibil că cei din PSD nu vor vota pentru destituire, grație atașamentului pentru Dan Vasile Constantin.

În aceste condiții, au fost 16 voturi exprimate, 15 valabile, unul anulat; pentru destituire, au votat 4 consilieri, iar 11 împotrivă. Cât din circul de ieri, din ședința CJ, a fost blat ordinar rămâne incert. Rămâne cert că, dna își păstrează incompatibilitatea, plus decizia comisiei de disciplină și, mai ales, cu postul de director, dacă nu cumva va ușura munca celor de la Consiliul Județean și își va da demisia.

Despre ședința Consiliului Județean Neamț de ieri, 27 august, mai puteți afla câte ceva aici. (V.B.)

 

Articolul precedentPensionarii cu venituri de până la 1.139 lei nu rămân fără medicamente compensate
Articolul următorL2 REZULTATE COMPLETE * CLASAMENT
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.