Problema modului în care școlile raportează numărul de elevi a intrat în atenția Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Mai exact, Mihai Obreja, șeful inspectoratului, spune că nu este normal să existe situații în care sunt menținuți în sistem elevi care abandonează cursurile, care lipsesc mult și nemotivat, care sunt promovați chiar dacă n-au justificat prezența la ore. Grija cu care directorii de școli se străduiesc să păstreze în acte un număr cât mai mare de elevi se justifică prin bugetul care vine raportat la câți elevi sunt într-o școală. Inclusiv, bugetul de salarii depinde de această cifră. Nemaivorbind de banii care vin de la bugetele locale pentru cheltuielile curente în școli. Plus că sunt în joc posturile cadrelor didactice. Și funcțiile directorilor. Inspectorul școlar general Mihai Obreja a declarat astăzi, 20 februarie, în emisiunea „Cafeaua de dimineață” că va face controale în școli, mai ales că directorii au fost atenționați să raporteze numărul real de elevi.

Un astfel de caz, ( amănunte aici)cu raportări și promovări fictive există și în Neamț, mai exact la liceul „Ion Ionescu de la Brad” din Horia, unde 13 profesori au fost condamnați definitiv, în toamna anului trecut, pentru fapte din anii 2011-2013.

(C.I.)

1 COMENTARIU

  1. Să meargă in scoli cum a promis.Au trecut 6 săptămâni si au schimbat doar pălăria .E diferența mare īntre Barlad si judetul Neamț

Comments are closed.