0:00

Director nou la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLuminița Vîrlan, directorul renumitului colegiu național din Piatra Neamț, trebuie să aleagă până la sfârșitul săptămânii între a rămâne pe funcția de conducere a școlii și a se ocupa de funcția politică, de președinte al organizației PSD Piatra Neamț, pe care a primit-o luni, 11 aprilie, prin decizia biroului politic al filialei social-democrate.

Asta pentru că legea nu-i dă voie să fie și director de unitate școlară și persoană de conducere a unei organizații de partid. Noul președinte al PSD Piatra Neamț a declarat că ia în calcul varianta de a demisiona de la conducerea Colegiului ”Petru Rareș”, numai că intenționează, mai întâi, o discuție cu inspectorul școlar general Viorel Stan.

Acum sunt în concediu medical, dar joi sau vineri voi merge la Inspectoratul Școlar, pentru a vorbi și cu domnul inspector general, pentru că așa este corect. Nu știu dacă această situație mă plasează într-un fel de incompatibilitate, nu cunosc exact ce prevede legea strict în astfel de situații, eu fiind director cu delegație la Colegiu, dar pot să vă spun că decizia mea este una firească”, a declarat doamna Vîrlan.

”Generalul” Viorel Stan este mai mult decât dispus să poarte discuția cu doamna Vîrlan, pentru că, din punctul său de vedere, legea este clară: ”În legea educației naționale, nr. 1/2011, la paragraful privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un cadru didactic pentru a ocupa funcția de director al unei unități de învățământ, se precizează, foarte clar, că acesta nu poate fi președinte de organizație de partid sau vicepreședinte de organizație de partid”.

Aplicate la cazul Luminiței Vîrlan, prevederile legale pot fi ”traduse” într-un singur mod, concis: ”Doamna prof. Luminița Vîrlan nu poate ocupa funcția de director al Colegiului Național «Petru Rareș». Noi așteptăm demisia doamnei, vom aplica strict prevederile legale”, a precizat prof. Stan. (M.T.)

Articolul precedentSuspect de crimă organizată, adus pentru cercetări din Italia
Articolul următorProfesoara Luminița Georgeta Vîrlan este noua șefă a organizației municipale PSD Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.