0:00

Cine a avut curiozitatea să participe la cele 10 minute de ședință ale Consiliului Local Piatra Neamț a putut afla, dintr-o laconică hotărâre a consiliului, că se caută director pentru Creșa Piatra Neamț. Post important, fie și numai ca rezonanță. Condițiile de participare la concurs nu au fost menționate niciunde, dar ne-a lămurit doamna Aurelia Simionică, imediat după ședință.

Se scoate la concurs postul de director, conform prevederilor legale. Este o lege specială care stabilește un sistem unitar în toate creșele din România. Este o întârziere aici, legea e mai veche, dar acum am depistat-o (?! – nota redacției). Directorul este desemnat în urma unui concurs, care se organizează de ordonatorul pricipal de credite, care este primăria, creșa fiind un serviciu social. Domnul director care este acum în funcție poate participa la concurs dacă dorește, dacă nu, nu. După ce este luat concursul și este numit în funcție, directorul are obligația, după normele metodologice care au apărut în 2012-2013 să reorganizeze creșa așa cum cer prevederile legale”, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică.

Din declarația sa, se pot trage câteva concluzii: creșa nu este organizată conform prevederilor legale, legea depistată nu a fost aplicată până acum, iar actualul director se află într-o situație dificilă vis-a-vis de actuala conducere a Primăriei. Sau cel puțin așa pare.

Nu este singura problemă cu care se confruntă Creșa Piatra Neamț. Se pare că există o disproporție între capacitatea juridică a conducerii și numărul de litigii de muncă, așa că este musai să fie cineva care să poată oferi servicii juridice. Un alt proiect de hotărâre al consiliului cu bătaie spre creșă se referă la transformarea postului vacant de consilier juridic debutant în post de administrator. Iar postul de consilier juridic va fi girat de Dragoș Eduard Ștefan, omul bun la toate dintre angajații instituției, una dintre activitățile pe care o efectuează fiind de consilier juridic în cadrul Aparatului permanent al Consiliului Local. Consilierii locali au aprobat cu bucurie împuternicirea ca Dragoș Eduard Ștefan să reprezinte în instanță interesele Creșei Piatra Neamț, având ca model activitatea sa deja probată la poliția Comunitară.

Oana IOSUB-TOMA

Articolul precedentPrăduirea de la Negulești
Articolul următorA plătit un laptop şi-a primit… linguri

3 COMENTARII

  1. O datorie electorală ,plătită de madam Vice Simionica care încet dar sigur își impune autoritatea asupra legislativului ,

  2. Acum vreun an pana si post de consilier juridic s-a scos la concurs pt Cresa din Piatra Neamt, apoi beneficiarul postului s-a mutat la Primaria Piatra Neamt, la fel se intampla cu postul de consilier juridic de la Politia Locala …..posturi scoase pt cine trebuie si cand trebuie.

  3. Poate în sfârșit se va face dreptate și acest domn director, care a susținut toate fărădelegile doamnei Pușa și nu numai va fi eliminat. Sau poate este doar o găselniță ca acest ,, domn”, care a stat atâția ani pe un post pe care nu l-a meritat să-l ocupe în continuare.
    Care sunt condițiile de participare la acest concurs, căci sunt medic, cu parafă și calificare în pediatrie. Domnul Căileanu ce are? Un spate asigurat de soția sa pentru care am tot respectul, precum și spatele asigurat de domnul doctor Andrița? Se știu atât de multe dar nimeni nu face nimic? Până când corupția și persoanele incapabile ne vor sta în frunte ? Este timpul să se facă curățenie și competența profesională să fie apreciată. Până acum doar incompetența și prostia au fost promovate. ce e ,ai trist că nu doatr creșa este condusă de astfel de persoane , ci și alte instituții ale țării.

Comentariile sunt închise.