0:00

Director de spital trimis în judecată de DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiManagerul unei unități spitalicești a fost pus sub acuzare de procurorii anticorupție care-l acuză de fapte ilicite ce au avut loc în timpul pandemiei. În același dosar a fost deferită justiției și șefa Serviciului Juridic din aceeași unitate. Este vorba de Vasile Rîmbu, la data faptei manager suspendat al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Acesta este acuzat de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Aceleași fapte sunt reținute în sarcina șefei Serviciului juridic de la același spital, Dana-Mihaela Mamciuc.

Anchetatorii au arătat că, în cursul lunii martie 2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a fost înregistrat un dosar penal, ce avea ca obiect săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu ce ar fi fost comise de presupuse persoane din conducerea Spitalului Suceava, printre care și managerul Rîmbu. Procurorii au formulat mai multe adrese către unitatea medicală prin care au solicitat relații cu privire la aspectele care făceau obiectul cercetărilor.

În acest context, la data de 01 mai 2020, inculpata Mamciuc Dana-Mihaela, la solicitarea inculpatului Rîmbu Vasile și în scopul de a-i asigura acestuia din urmă posibilitatea a-și pregăti o strategie de apărare în vederea evitării atragerii răspunderii penale, i-ar fi transmis, printr-un intermediar, informații nedestinate publicității în posesia cărora ar fi intrat în calitate de șefă a Serviciului Juridic din cadrul unității medicale respective”, conform DNA. Concret, femeia i-ar fi transmis managerului conținutul adreselor formulate de procurori, natura documentelor solicitate, precum și date cu privire la poziția exprimată de directorul medical al spitalului, în cuprinsul unui înscris destinat exclusiv organelor de urmărire penală, în care ar fi făcut referiri la persoana lui Rîmbu.

(G.S.)

Articolul precedentWeekend mohorât în Neamț: plouă ușor și este înnorat!
Articolul următorPolițiști în mijlocul elevilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.