Cei care au călătorit ieri, 22 iulie, cu trenul și au trecut prin gara din Piatra-Neamț au putut observa un grup de tineri echipați pentru vacanță înconjurându-i pe polițiști care discutau cu ei și le arătau pliante.

„Dincolo de aparențe” campanie antidrog în gara Piatra- Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Și asta pentru că polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au desfășurat o activitate informativă în stația C.F.R., pentru prevenirea infracțiunilor contra persoanei și creșterea gradului de siguranță  pe timpul sezonului estival.

Activitatea face parte din Campania „Dincolo de aparențe” care are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului ilicit de droguri.

„Dincolo de aparențe” campanie antidrog în gara Piatra- Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Principalele direcții de acțiune vizează atât minorii cât și adulții, aceștia fiind informați cu privire la legislație, consecințele și riscurile asociate precum și instituțiilor cărora le pot solicita sprijin și consiliere.

Având în vedere faptul că în această perioadă sunt organizate mai multe festivaluri de muzică, polițiștii nemțeni au discutat cu tinerii prezenți în stația C.F.R. despre riscurile implicate de un astfel de comportament”, a precizat agent Georgiana Pușcașu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

„Dincolo de aparențe” campanie antidrog în gara Piatra- Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Polițiștii de la transporturi se află zilnic în zona gărilor sau în trenuri, astfel încât, dacă îmtâmpinați vreo problemă nu ezitați să apelați la ajutorul acestora  pentru siguranța dumneavoastră sau a celor din jur.

Angela Croitoru

Articolul precedentTuristă din București salvată cu elicopterul din Ceahlău
Articolul următorProfesorii vor fi obligați să declare meditațiile în registrul de interese
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.