0:00

Din seria ”Lăsați-ne să ne facem treaba” / Razia poliției locale – frecție la piciorul de lemn al primăriei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Polițiștii locali din subordinea Primăriei Piatra Neamț au făcut, ieri, o nouă descălecare printre cerșetorii din oraș. În condițiile în care toată lumea, de la instituții până la opinia publică, se concentrează pe subiectul minorilor care comit infracțiuni, polițiștii locali au o treabă (mare) în a demonstra că știu să-și îndeplinească fișa postului măcar o dată pe săptămână, în intervalul orar 11-14. În cel mai mare secret, dar cunoscut de toată lumea, echipe de polițiști locali și asistenți sociali de la primărie au avut ieri mare razie, concentrată pe două direcții. Una, de bază spun oficialii primăriei, a avut în vedere verificarea celor care locuiesc în cartierul Văleni 2. Adică să vadă exact câți din cei găsiți acolo au și dreptul, pe bază de buletin și repartiție de la primărie, să facă asta. Au fost legitimate 79 de persoane și, surpriză!, toate erau acasă cu forme legale.

A doua direcție, oarecum subsidiară, a avut în vedere cerșetorii, din locurile aglomerate și cu vizibilitate la public, ca să nu mai întrebe gurile rele unde-s polițiștii locali când e nevoie de ei. S-a mers prin piețe (Centrală, Dărmănești, Mărăței), pe la Petrodava, pe la supermarketuri și hipermarketuri. Acțiunea, oficial, a fost încununată de succes: 27 de persoane găsite apelând la mila publică și poftite la sediul poliției locale. Dintre acestea, 9 erau majore, iar 18 erau minore. Desigur, nu erau doar cerșetori de-ai noștri, mai erau și de import, de la Girov, Războieni și Buhuși-Bacău. 9 bucăți. Ce n-a mai apucat să raporteze poliția locală a primăriei este câte din aceste 27 de persoane ridicate de pe străzi și amendate erau deja familiarizate cu sediul instituției, mai ales după acțiunea similară de ”prevenire și combatere a cerșetoriei”, derulată miercurea trecută. Ca măsuri luate, raportăm cu onor că părinții minorilor găsiți la cerșit vor primi acasă amenzi (pe care nu le vor plăti niciodată, desigur), iar cerșetorii de import fac subiectul unor adrese și scrisori instituționale, între Primăria Piatra Neamț și primăriile localităților lor de domiciliu, cu recomandarea să vină să și-i ia înapoi (deziderat, de asemenea, cu finalitate aproape previzibilă).

În concluzie, până la raportul oficial, miercuri 27.08.2014, Poliția Locală Piatra Neamț a avut o mare acțiune mare împotriva fenomenului cerșetoriei. Iar cerșetorii n-au avut nimic împotrivă. Nici găștile micilor infractori care colindă bine-mersi orașul pe care îl stăpânesc mult mai bine decât ”organele legii” din ograda primăriei.

Dana OSTAHIE

Articolul precedentPrietenii lui Orlando, încă o lovitură
Articolul următorO intrat feisbucu în primărie

1 COMENTARIU

  1. Subscriu celor spuse mai sus ! Cersetorii sunt tot la locul lor , iar Oralndo, cu gasca , „opereaza buzunarele oamenilor ”
    fara nicio frica ! Halal autoritati , halal oras !

Comentariile sunt închise.