0:00

Din lac în puţ! Riscă 7 ani de puşcărie pentru că a mituit un poliţist!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn ieşean se află în situaţia deloc comodă în care, încercând să scape de o pedeapsă privativă de libertate de la 1 la 5 ani pentru refuzul de prelevare a probelor, după ce a fost prins beat la volan, acum riscă o pedeapsă şi mai mare, de până la 7 ani.

Bărbatul a urcat la volan băut, marţi, 14 februarie şi a avut ghinionul să fie oprit în trafic de o patrulă a poliţiei rutiere din Iaşi. Omul care ştia că „va înverzi fiola” a refuzat alcooltestul. A fost apoi condus la o unitate medicală, unde, din nou, a refuzat prelevarea de probe biologice. Unul dintre cei trei poliţişti a început să completeze documentele pentru infracţiunea de refuz de prelevare de probe, moment în care bărbatul a început să se roage de el să nu o facă şi să promită o sumă neprecizată de bani, dacă va fi lăsat să plece fără dosar penal.

Reamintim faptul că, dacă până anul acesta, unele pedepse de acest tip erau date cu suspendare de către instanţe, de anul acesta a intrat în vigoare o modificare legislativă prin care pedepsele care se dau pentru anumite infracţiuni, printre care şi conducerea sub influenţa alcoolului şi refuzul de prelevare de probe, se dau numai cu executare.

„Agentul de poliție a refuzat oferta făptuitorului și a sesizat de îndată Serviciul Județean Anticorupție Iași.

În cursul zilei de 15 februarie 2023, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, lucrători de poliție judiciară din cadrul D.G.A. l-au prins în flagrant pe conducătorul auto în timp ce oferea poliţistului denunţător suma de 2.800 lei, cu același scop, respectiv distrugerea actelor procedurale pe care le întocmise în cadrul dosarului penal constituit de polițist pentru săvârșirea infracțiunii de „refuz de prelevare de mostre biologice“, precizează comunicatul de presă al DGA.

Procurorul de caz a demarat acțiunea penală pentru dare de mită şi a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă.

Angela Croitoru

Articolul precedentAmenzi între 4.000-8.000 euro firmelor care nu se înscriu în platforma returosgr.ro
Articolul următorColectare de ajutoare pentru Turcia şi Siria la Piatra-Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.