Pentru următoarea etapă de vaccinare, în județul Neamț se deschid alte două centre. Unul va funcționa în orașul Roznov la Școala de arte și meserii din strada Tineretului nr. 658 și celălalt în comuna Răucești la sala de sport de pe strada Principală nr. 59. Vaccinul disponibil în cele două centre este serul Moderna, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Până acum s-au vaccinat 21.164 de persoane la cele 12 centre de vaccinare care funcționează în județ, dintre care 9.762 au primit și a doua doză. S-au înregistrat 32 de reacții adverse locale și generale din categoria celor frecvente și foarte frecvente, potrivit DSP Neamț.

Din 15 martie se deschid două noi centre de vaccinare în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Programarea la vaccinare pentru populația generală începe din 15 martie cu înscrierea pe listele de așteptare pentru un anumit centru. Pentru cei care aleg să se programeze individual în platforma electronică, autoritățile precizează că în momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, aceasta primește o notificare, iar ulterior va intra în aplicație pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de așteptare, dar va pierde poziția ocupată inițial. Cei care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25, atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare în ziua și în intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate și nu este necesar să confirme programarea. Persoana înscrisă în lista de așteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de așteptare a unui alt centru de vaccinare.

C.I.

Articolul precedentLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est
Articolul următorDe azi, se prelungeşte starea de alertă: se interzice părăsirea locuinţei între orele 22-5