Cele 10 posturi pentru medici scoase la concurs de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț nu sunt atractive. Doar doi medici și-au depus dosarele până la data limită anunțată, specialiști în cardiologie și în pediatrie.

Cei doi doctori deciși să vină să profeseze la Piatra Neamț sunt cardiologul Alexandra Andreea Muraru și pediatrul Daniela Alina Podaru. Concursul de ocupare a posturilor pentru care s-au înscris cei doi specialiști va fi organizat de spital în următoarele trei luni, maxim.

Rămâne în continuare nerezolvată criza de medici, pe cale de a se croniciza, de la cabinetul Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice din cadrul Ambulatoriului integrat al spitalului unde sunt disponibile două posturi cu normă întreagă pentru specialiști. Dar și la cabinetul de Medicină Sportivă, tot din policlinică, unde este nevoie de un medic primar. Spitalul mai are deficit de doctori pe UPU, dar nimeni nu s-a arătat interesat de postul de medic specialist scos la concurs, pe ATI unde ar fi nevoie măcar de 2 specialiști, dar și la Laboratorul de Radiologie unde, la fel, se cer doi specialiști.

Din câte se observă, creșterea salariilor medicilor, măsura luată de Guvern care ar fi trebuit să facă minuni în Sănătate și să determine tinerii specialiști să nu mai plece din țară, iar pe medicii cu experiență să-i motiveze să ocupe posturile de la stat, își cam lasă așteptate efectele. Sau poate cel puțin deocamdată, câtă vreme problema sporului gărzilor, care a scos medicii la proteste, nu este concretizată. (C.I.)

Articolul precedentValentin Ciobanu de la Publiserv, acuzat de incompatibilitate
Articolul următorDus la arestare pentru tâlhărie, victime: soția și presupusul amant
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.