Judecat pentru luare de mită, dr. Radu Maxim, fost medic legist la Roman, şi-a recunoscut faptele la proces. Însă magistraţii Tribunalului Neamţ nu sunt lămuriţi cu privire la calitatea medicului şi au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să-i comunice oficial dacă doctorul, în general, este funcţionar public. La termenul de ieri, instanţa a dat amânare până pe 18 decembrie „pentru soluţionarea sesizării ÎCCJ”.

Dr. Maxim este acuzat că a comis nu mai puţin de 8 infracțiuni de luare de mită şi 5 de fals intelectual. Procurorii l-au trimis în judecată împreună cu cei care l-au mituit pentru a obţine certificate medico- legale nereale (care atestau un număr de zile de îngrijiri mai mare).

Maria Cristina Samson, Adrian Cichi şi Ghiorghe Cica, judecaţi pentru dare de mită şi instigare la fals intelectual, şi-au recunoscut şi ei faptele, mai ales că au fost informaţi că pot beneficia de reducerea pedepsei în cazul în care sunt sinceri. Fiecare a declarat că a „cotizat” cu sume între 20 de euro şi 200 de lei, pentru a beneficia de documente care au fost folosite, ulterior, în dosare penale. Pe efectele unor astfel de fărădelegi s-au concentrat procurorii, care au subliniat pericolul social prin aceea că a fost viciat procesul de înfăptuire a justiţiei, printr-o încadrare juridică incorectă a faptelor.

Dr. Radu Maxim a fost, probabil, monitorizat o vreme, iar flagrantul i s-a organizat – ca o culme a ironiei – în vara acestui an, în ultima sa zi de serviciu înainte de pensionare.

C. MIRCEA

Articolul precedentLiderul Cănărău n-a fost „abuzat” de şefi
Articolul următorBătrână accidentată mortal la Bicaz Chei