DIICOT 02Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava coordonează o acțiune impresionantă ca arie de răspândire în 6 județe, dintre care 3 din Moldova. Sunt vizate două grupări din sfera contrabandei cu ţigarete, de provenienţă extracomunitară. Se efectuază 54 de percheziții în Suceava, Iași, Vaslui, Brăila, Prahova și Olt.

Vor fi puse în executare 21 de mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite că ar fi introdus, transportat, depozitat sau comercializat ţigarete de contrabandă.

Din cercetări a rezultat că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată în perioada 2013 – 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 2.500.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

La acțiune participă și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J Suceava, polițiști de frontieră din cadrul I.G.P.F., precum și jandarmi.