DIICOT: Atac la contrabandişti!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DIICOT Vaslui, împreună cu poliţişti din cadrul Direcției Generale Anticorupție Vaslui și din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, au derulat, marţi, 2 august, 19 percheziții, dintre care 11 la domiciliile unor persoane, 6 la societăți comerciale și două la instituții publice din județul Vaslui, având ca scop destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în „comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări”.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2013-2016, pe raza județului Vaslui s-a constituit un grup infracțional organizat, care a avut ca scop desfășurarea, în mod constant, de activități de primire, deținere, transportare și ulterior, de vânzare de țigări, aduse din Republica Moldova, membrii grupului cunoscând că acestea provin din contrabandă”, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate 16.220 de țigarete provenite din contrabandă şi 94.222 de lei.

Opt persoane au fost conduse la DIICOT Vaslui pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui – Serviciul de investigare a criminalității economice și Serviciul investigații criminale. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Acțiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și a Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPoliţia Neamţ caută bucătar cu „conduită morală”
Articolul următorPompierul erou n-a fost avansat în grad
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.