0:00

Dezamăgire la Publiserv: doar 2 asistați social au venit la treabă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 1 februarie, erau așteptați la societatea Publiserv să ajute la deszăpeziri 48 de pietreni care primesc ajutoare sociale. Directorul societății, Marius Ghineț, avea pregătite pentru ei veste groase de iarnă, reflectorizante, având inscripționat pe spate mesajul primarului Andrei Carabelea: “Împreună reclădim Piatra-Neamț-ul!”. Avea pregătite și locurile în care aceștia urmau să meargă cu lopețile să curețe zăpada de pe trotuare și trepte. În această dimineață însă, surpriză! Doar doi oameni s-au prezentat să-și efectueze orele de muncă în folosul comunității.

“Noi îi avem pe listă cu nume și prenume. Dacă luna trecută doar 9 dintre ei au avut acest drept suspendat, luna aceasta o să am grijă ca cel puțin jumătate dintre ei să nu aibă bani de benzină la BMW, dacă așa înțeleg ei să fie serioși!”, a spus Marius Ghineț, vădit supărat.

Fiecare asistat social are de efectuat de la una la 6 zile a câte 8 ore de muncă în folosul comunității, în funcție de numărul de membri ai familiei care beneficiază de banii din ajutorul social. De regulă, aceștia efectuau câte două ore dimineața până ce ajungeau la numărul total de ore pentru luna în curs. Potrivit legislației, dacă timp de trei luni au acest drept suspendat din cea de-a patra lună le încetează dreptul de a beneficia de ajutor social.

Angela Croitoru

Articolul precedentCazierul judiciar poate fi obținut online
Articolul următorMeteorologii anunță ninsori și viscol
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.