Deszăpezirea – etapa a 2-a, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Publiserv Piatra Neamț, societate a Consiliului Local, care se ocupă de deszăpezirea străzilor din municipiul reședință de județ continuă să încarce zăpada pentru a lărgi căile de circulație. Pentru că noaptea circulația nu este intensă, iar străzile sunt libere, conducerea societății a decis să lucreze cu mai multe echipaje pe timp de noapte pentru a strțnge cât mai multă zăpadă.

”În momentul de față se cară zăpada de pe bulevardul Republicii, străzile Calistrat Hogaș și Alexandru cel Bun. După ce terminăm bulevardele se intră și pe străduțe. Este destul de dificil, pentru că sunt parcate mașini pe margini. După ce am încercat să eliberăm parcările și marginile carosabilului cu poliția acum am recurs la altă metodă. Am făcut niște fluturași pe care îi lăsăm pe parbrizul mașinilor, prin care anunțăm când vin echipele și utilajele să curețe străzile respective. Am decis să lucrăm noaptea cu 4 echipaje și ziua cu 2 pentru că noaptea se lucrează mai ușor nefiind circulație intensă”, a declarat Elena Boengiu, director Publiserv Piatra Neamț.

Și lucrătorii de la Salubritas continuă să curețe trotuarele și stațiile de autobuz care au rămas nedeszăpezite. ”Luni, marți și miercuri s-a curățat manual platoul de la Curtea Domnească și tot cu lucrători manual s-a intrat pe principalele trotuare din cartiere, mai puțin pe cele din fața instituțiilor publice și pe cele din fața magazinelor și a asociațiilor de proprietari pentru că acolo fiecare are obligația să le curețe. Se lucrează destul de dificil deși i-am antrenat și pe cei care efectueză muncă în folosul comunității, cei ce primesc ajutor social”, a precizat Tatiana Ciucanu, director Salubritas Piatra Neamț. (I.C.)

Articolul precedentSpitalul Târgu-Neamț, pe „lista neagră” a ministrului sănătății
Articolul următorSe taie castani pe Republicii