Prefectul de Neamț, George Lazăr, asigură populația județului Neamț în legătură cu faptul că pericolul poluării cu amoniu de astă-noapte, 3 spre 4 mai, a trecut! Calitatea apei este confirmată de analizele de laborator realizate pe tot parcursul acestei zile.

„Laboratoarele de analiză a apei potabile din cadrul Companiei Județene Apa Serv SA realizează analizele de apă conform Programului de monitorizare operațional avizat de către Direcția de Sănătate Publică Neamt, tipul parametrilor, frecvența acestor analize, cât și punctele de prelevare fiind cele menționate în Programul încărcat pe site-ul Companiei.

Analiza indicatorului Amoniu prevăzut în programul de monitorizare este de 2 ori pe zi, adică din 12 în 12 ore.

Având în vedere informațiile primite cu privire la poluarea cu amonic, începând din noaptea de 3 mai 2021 s-a procedat la preleverea și efectuarea analizei parametrului Amoniu, în afara programului de monitorizare stabilit, mărind frecvența de monitorizare, și, anume, analiza s-a efectuat la 2 ore.

Rezultatele monitorizării arată că NU au fost înregistrate depășiri la acest indicator.

Asiguram populația că nu sunt probleme în ceea ce privește calitatea apei potabile furnizate de către Compania Județeană Apa Serv SA.

Vom monitoriza în continuare, și în următoarele zile acest parametru, astfel încât furnizarea apei potabile către beneficiarii noștri să se realizeze în parametrii prevăzuți de Legea 458/2002, republicată“, a precizat prefectul George Lazăr într-un comunicat de presă, în urmă cu câteva minute.

Până la proba contrarie nu ne rămâne decât să credem ce ne spun autoritățile, aceleași care ne-au asigurat că peștele de la Păstrăvăria Cheița nu va fi comercializat. În realitate lucrurile au stat cu totul altfel (amănunte aici).

Angela Croitoru

Articolul precedentCrima din Mărăţei: victima a murit din cauza unui traumatism laringian
Articolul următorO femeie din Târgu Neamț s-a aruncat de la etajul 3
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.