Familia unui bărbat care și-a pierdut viața în urma unui accident de muncă va primi despăgubiri care însumează 440.000 de lei. Daunele au fost acordate de magistrații Judecătoriei Piatra Neamț către 11 persoane, iar plata trebuie făcută de patronul societății unde lucra victima, în solidar cu agentul economic. Pentru trei copii minori, cei vinovați vor mai plăti prestații periodice lunare de 300 de lei, până la data la care aceștia vor deveni majori, sau până împlinesc 26 de ani, dacă își continuă studiile.

Totul a avut loc pe 25 iunie 2019 la firma care are ca obiect de ativitate producerea de energie electrică, într-o centrală termoelectrică cu turbină cu abur. Un salariat a manevrat greșit un încărcător frontal, iar victima a fost prinsă între utilaj și peretele unei clădiri din curtea societății. Salariatul a suferit leziuni grave la nivelul toracelului, dar și amputarea unui braț. Imediat i s-a acordat primul ajutor și a fost transportat la spital, dar a decedat în aceeași zi.

La finalul anchetei patronul a fost inculpat pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă. Recent a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Și firma a fost acuzată de aceleași fapte și judecătorii au aplicat o amendă penală de 24.333 lei. Decizia Judecătoriei Piatra Neamț nu este definitivă.

(G.S.)

Articolul precedentPiatra Neamț. Blocat într-o fântână, a fost salvat de pompieri
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Acordăm respectul cuvenit femeilor însărcinate și tinerilor părinți”