Descinderi cu mascații în târgul de la Oniceni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComercianții din târgul de la Oniceni au fost ținta descinderilor de astăzi, 24 mai. Zona bazarului a fost luată cu asalt, de la primă oră, de polițiștii de la serviciile de Ordine publică și Criminalistică și de cei de la Secția de poliție Rurală Ion Creangă. Împreună cu lucrători de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Neamț și de la Oficiul pentru ameliorare și reproducție în zootehnie, oamenii legii au verificat tot ce înseamnă comerț, inclusiv dacă animale aduse la vânzare nu sunt furate.

Practic, zona a fost controlată temeinic și au fost date amenzi ce depășesc 43.000 lei. „În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale dintre care 8 sancțiuni conform HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, 4 sancțiuni conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 3 sancțiune la alte acte normative”, potrivit IPJ Neamț. În trafic au fost controlate 70 de mașini și aplicate 30 de amenzi pentru nereguli rutiere. Un șofer a rămas fără permis fiindcă a condus băut, iar alți 7 au rămas fără certificatele de înmatriculare.

Activitățile de astăzi au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Neamț și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Neamț.

(C.I.)

Articolul precedentUn tânăr a combinat cannabisul cu alcoolul și s-a urcat la volan
Articolul următorPatru tineri au plecat fără voie dintr-un centru