Deputatul Munteanu a depus amendamente la Legea bugetului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* ”Recomandarea” USL a fost ca parlamentarii puterii să se abţină, ca să ”scurteze” dezbaterile

Dezbaterile pentru întârziatul buget pe 2013 ar putea înregistra o premieră în analele parlamentarismului românesc: parlamentarii USL nu vor depune nici un amendament la buget! Motivația pare simplă și până la un punct poate fi înțeleasă: nevoia unui buget cât mai rapid adoptat și blocarea opoziției care vrea să vină cu mii de amendamente.

Liderul PSD de Neamț, Ionel Arsene, ne-a declarat că nu există nici o interdicție în acest sens și că va depune și el amendamente când va ajunge la București. Deputatul Ioan Munteanu ne-a declarat că el a depus amendamente și că speră că ele vor fi discutate, în funcție de timpii alocați partidelor. A auzit joia trecută că s-a sugerat parlamentarilor puterii să renunțe la amendamente, dar că el le depusese deja. Liderul liberal Dorinel Ursărescu a admis că ” este vorba despre o recomandare pe care am primit-o” și că ”nimeni nu poate interzice unui parlamentar să facă un amendament, dacă el crede că este necesar” . Motivul pentru care a fost făcută o astfel de recomandare : ”dorința de a adopta cât mai rapid Legea Bugetului și a scurta dezbaterile, în condițiile în care PDL-ul și PP-DD-ul vor să depună foarte multe amendamente”.

Măsura recomandată de liderii USL poate pune parlamentarii aleși uninominal într-o situație extrem de jenantă în fața alegătorilor și a susținătorilor. Ei nu vor mai putea face exercițiul de imagine cu care ne obișnuiseră: zbaterea pentru bani alocați unei  bisericii sau unei școli din colegiul respectiv.

Articolul precedentLa Agapia, cu poetul Gheorghe Simon : « Măicuţele, transparente ferestre prin care priveşte Dumnezeu »
Articolul următorSihaştrii taumaturgi de la Pocrov vindecau bolnavi