Raportul de activitate de mai jos include primul an din mandatul de 4 ani pe care mi l-au acordat nemțenii pentru a-i reprezenta în Parlamentul României. Consider că am fost implicat și activ în activitatea din legislativ, din plen și din comisii și am reprezentat cu succes, în Parlamentul României, și interesele romașcanilor și nemțenilor.

În privința activității legislative, am încercat să fiu cât se poate de activ și de implicat. Mai exact, am avut 47 de luări de cuvânt, am susținut 18 declarații politice, am depus 19 întrebări și interpelări, am semnat 5 moțiuni și am inițiat 33 de propuneri legislative. Printre cele mai importante inițiative legislative pe care le-am susținut se numără proiectul de lege privind construcția Autostrăzii Unirii, adoptat de Senat, dar, din păcate, respins în Comisia Administrativă de majoritatea PSD-ALDE.

În cadrul comisiilor parlamentare, până în septembrie 2017, am făcut parte din Comisia pentru buget, finanțe și bănci, iar din septembrie 2017 sunt membru al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului. De asemenea, fac parte din Delegaţia permanentă a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud – Est.

Alte propuneri legislative:

  • Propunere legislativă privind preluarea imobilelor reprezentând case de cultură a sindicatelor în proprietatea publică a statului şi transmiterea acestora în proprietatea publică a unităţilor administrativ-teritoriale unde sunt situate;
  • Proiect de Lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (suplimentarea atribuțiilor Poliției Locale);
  • Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.53/2003 – Codul Muncii (introducerea posibilității ca angajații să lucreze 4 zile pe săptămână, 10 ore pe zi);
  • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal (eliminarea veniturilor din pensii din categoria veniturilor supuse impozitării și includerea acestor venituri în categoria veniturilor neimpozabile);
  • Proiect de Lege privind interzicerea temporară a exportului de lemne de foc, și altele.

Rolul unui parlamentar, dincolo de atribuţiile din forul legislativ, este acela de a susţine şi promova interesele zonei pe care o reprezintă. În acest sens, în urma unei serii de interpelări către Ministerul Transporturilor, chiar şi de la tribuna Camerei Deputaţilor, am reușit să determin ca trenul Inter Regio 1755 – cel mai eficient tren – care circulă pe ruta Suceava-Bucureşti, să oprească și în staţia din Roman. Amplasarea statuii marelui voievod Alexandru cel Bun la intrarea în municipiul Roman dinspre Iaşi, Poarta Nord, este un alt obiectiv pe care l-am îndeplinit, după ce am mers la Ministerul Culturii, acolo unde am susţinut şi argumentat oportunitatea amplasării acestei opere în locaţia dorită de noi. Precizez faptul că fondurile necesare acestui monument, de la proiectare, machetare şi până la turnarea în bronz sunt suportate de firma Dedeman, tot ca urmare a unor demersuri realizate de mine în perioada în care încă ocupam funcţia de primar al municipiului Roman.

De asemenea, mi-am luat în serios activitățile din teritoriu. Am acordat, cu mici excepții, audiențe săptămânale și am preluat din probleme cetățenilor încercând să ajut la rezolvarea lor. În total, m-am întâlnit cu 457 cetățeni în cadru instituțional.

În plus, am organizat întâlniri cu mediul de afaceri din Roman, m-am întâlnit cu primarii, consilierii și cetățenii din zona Roman Metropolitan, pentru a discuta despre nevoile lor directe și cum putem ajuta la soluționarea acestora, dar și cu romașcanii rezidenți în alte țări.

Am fost foarte încântat că municipiul Roman, la joncţiunea a două mandate: Leoreanu – Micu, a primit premiul de Excelenţă în Transparență, un domeniu atât de mediatizat și interesant pentru cetăţeni.

Ca activitate politică, m-a onorat faptul că am făcut parte din aceeași echipă cu dl. Ludovic Orban, ales președinte al PNL cu 78% din voturi, dar și încrederea colegilor mei, care m-au votat în funcția de vicepreședinte la nivel național al partidului, pe domeniile administraţie, ordine publică, siguranţa cetăţeanului, fonduri europene şi dezvoltare regională.

Voi continua să îmi îndeplinesc în continuare cu brio atribuțiile și ușa mea vă este mereu deschisă!

Laurențiu Leoreanu,

Deputat PNL, Circumscripția electorală nr. 29 Neamț

Articolul precedentDe Valentine’s Day un tânăr a prins 26 de pești
Articolul următorAnunț important pentru profesorii de Religie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.